ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Οινοποιείο Λουλούδης

Στο Οινοποιείο Λουλουδης, το πάθος μας για το κρασί και η αφοσίωσή μας στην παράδοση συνδυάζονται άψογα με την καινοτομία και την ποιότητα. Κάθε μπουκάλι που παράγουμε αντικατοπτρίζει την πλούσια ιστορία μας και την εκτενή εμπειρία μας στην οινοποίηση. Με σεβασμό για τη γη και τα δώρα της, δουλεύουμε με προσοχή για να δημιουργούμε κρασιά που προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Η δέσμευσή μας στη βιωσιμότητα και η πρόοδος της οινοποίησης μας οδηγούν σε νέους δρόμους, διατηρώντας παράλληλα την παράδοση και την αυθεντικότητα που μας καθορίζουν εδώ και δεκαετίες. Ελάτε να εξερευνήσετε τον κόσμο μας και να ανακαλύψετε τα αρώματα και τις γεύσεις που κάνουν τα κρασιά μας να ξεχωρίζουν.

ΚΡΑΣΙΑ

Δείτε τη πρόσφατη συλλογή μας από τα καλύτερα κρασιά από αμπελώνες

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Δείτε τη πρόσφατη συλλογή μας από τα καλύτερα κρασιά από αμπελώνες

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ

Ο Αμπελώνας σας υποδέχεται εσάς και τους φίλους σας για καθημερινές επισκέψεις

100 χρόνια εμπειρίας

Από το 1920 – Μια ιστορία 3 γενεών

1920

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ

Το Οινοποιείο Λουλουδης χρονολογείται από το 1920 στις Δαφνές, Ηράκλειο. Τότε, ο παππούς Αντώνης Λουλουδης καλλιεργούσε στους αμπελώνες του τις ποικιλίες λιατικό, τακτά και κοτσιφάλι. Δημιούργησε μόνος του όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, και σε βαρέλια από ξύλο και δέρμα ζώου μετέφερε το κρασί στο Ηράκλειο με κάρο.

1974

Το 1974 τα παιδιά του ανέλαβαν και εκσυγχρόνισαν το οινοποιείο. Αποθήκευσαν το κρασί σε σκυρόδετους δεξαμενές και ξύλινα βαρέλια, ενώ το μετέφεραν σε πλαστικά βαρέλια.

1999

Από το 1999,
ο εγγονός Αντώνης ανέλαβε τα ηνία. Το 2004, φύτεψε νέες τοπικές, ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες κρασιού όπως μούσκατο σπιναθής, θραψαθήρι, στρίψιμο, πλυμένο, συρά, μερλό, σαβινιόν μπλανκ κ.ά.

2012

Το 2012, άρχισαν να λειτουργούν τα εργαστήρια εμφιάλωσης κρασιού. Και το κρασί άρχισε να αποθηκεύεται σε δεξαμενές από ανοξείδωτο ατσάλι και να ωριμάζει σε βαρέλια δρυός.

2016 - Μέχρι σήμερα

Η πρώτη εμφιάλωση για το Οινοποιείο ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ ξεκίνησε το 2016 με το ”Κακό Πουλί” σε λευκό και κόκκινο. Το 2017 και το 2018, δημιουργήθηκαν πέντε ακόμη νέες ετικέτες. Μια νέα εποχή άρχισε...

Κριτικές Πελατών